Blog

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επισκοπικής χειροτονίας του νέου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου Σεβασμιοτάτου π. Θεόδωρου.

Οι εργασίες της Συνόδου έγιναν στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Η Ιεραρχία στην αρχή των εργασιών της υποδέχθηκε με αδελφική χαρά το νέο μέλος τής Συνόδου Σεβασμιότατο π. Θεόδωρο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με επίκαιρα επείγοντα θέματα αλλά και με άλλα ποιμαντικά που προέβλεπε η ημερήσια διάταξη των εργασιών.

Η τακτική φθινοπωρινή Σύνοδος της Ιεραρχίας μας θα γίνει στην Αθήνα από τις 8-12 Νοεμβρίου 2021 και θα μελετηθεί το θέμα: «Για μια Εκκλησία συνοδική: κοινωνία-συμμετοχή-αποστολή». Είναι το θέμα το οποίο θα μελετήσει όλη η Καθολική Εκκλησία αρχίζοντας στη Ρώμη  στις 9/10/2021  ενώ στις υπόλοιπες εκκλησιαστικές επαρχίες στις 17/10/2021 και η οποία θα αποκορυφωθεί το έτος 2023 με τη 16η Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων στη Ρώμη. Η μελέτη του θέματος θα επανέλθει και πάλι στις εκκλησιαστικές επαρχίες.                                                                                                                  

                                                                      20 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Επόμενο Άρθρο

Εγκύκλιος για τον κορωνοϊό από την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

You might be interested in …

Ανακοινωθέν της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Ιερά ΣύνοδοςΚαθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας Γραμματεία Ανακοινωθέν Από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 ως και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, στην Αθήνα, στην Ιερά […]

Ανακοινωθέν των εργασιών της τακτικής εαρινής I.Συνόδου [05-06-14]

Ανακοινωθέν των εργασιών της τακτικής εαρινής I.Συνόδου [2014] Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής Εαρινής Συνόδου.     ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ   ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ […]