Blog

Εγκύκλιος για τον κορωνοϊό από την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αριθ. Πρωτ. 5436/21

Σύρος, 19 Νοεμβρίου 2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ
ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ως Καθολική Ιεραρχία της Ελλάδος πολύ ανησυχούμε για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου Κλήρος και λαός να συμβάλουμε στον περιορισμό αυτής της επικίνδυνης για τη ζωή μας επιδημίας. Θέλουμε επίσης να καθησυχάσουμε όσες και όσους επηρεάζονται από διάφορες διαδόσεις που προέρχονται από άτομα τα οποία θέλουν να αποτρέψουν συνανθρώπους μας από τον σχετικό εμβολιασμό.

1) Λέγεται ότι κάποια εμβόλια μπορεί να περιέχουν υλικό που προήλθε από παλαιότερες εκτρώσεις/αμβλώσεις, και αυτό τους δημιουργεί ηθικό πρόβλημα.

Η Ποντιφική Ακαδημία για τη Ζωή (Οργανισμός της Καθολικής Εκκλησίας) όπως αναφέρει η Βατικανή Επιτροπή Covid-19 (στις 29-12-2020) δηλώνει: «δεν υπάρχει ηθικά υπολογίσιμη συνεργασία μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν σήμερα αυτά τα εμβόλια και της πρακτικής της εκούσιας άμβλωσης. Συνεπώς, πιστεύουμε πως όλοι οι κλινικά συνιστώμενοι εμβολιασμοί μπορούν να εφαρμοστούν με ασφαλή συνείδηση ότι η χρήση τέτοιων εμβολίων δεν σημαίνει συνεργασία στην εκούσια άμβλωση…. Επιβεβαιώνεται η ηθική ευθύνη για τον εμβολιασμό, ώστε να μην προκληθούν σοβαροί κίνδυνοι στην υγεία των παιδιών και του γενικού πληθυσμού».

Αυτή η επίσημη θέση της Εκκλησίας, που εκφράστηκε και διά του στόματος του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου, καθησυχάζει όσους έχουν τέτοιου είδους ανησυχίες.

2) Αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός κατά του covid-19 είναι η μόνη αντιμετώπιση της θανατηφόρας πανδημίας, και πρέπει, όσοι σέβονται την υγεία τη δική τους και των άλλων, να μη διστάσουν να εμβολιαστούν. Θυμίζουμε την εντολή του Θεού για το δώρο της ζωής και της υγείας που μας εμπιστεύθηκε: «Μη φονεύσεις»!

3) Έως ότου εμβολιαστείτε οι ανεμβολίαστοι, σας καλούμε, όταν προσέρχεστε στους Ναούς, να τηρείτε με σχολαστικότητα όλα τα μέτρα προστασίας, δικής σας και των άλλων, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, και να έχετε προβεί σε διαγνωστικό έλεγχο (γρήγορο ή μοριακό), όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

4) Παρακαλούμε τα ενοριακά συμβούλια να φροντίζουν με διακριτικότητα για την τήρηση αυτών των μέτρων από τους πιστούς που θα εισέρχονται στους Ναούς. Αυτός ο έλεγχος αποτελεί αδελφική προστασία της υγείας όλων.

Με την ευχή μας να μας δώσει ο Κύριος την τελική νίκη και κατά της πανδημίας αυτής, ευχόμαστε σε όλους τη χάρη του Θεού με τις ικεσίες της Αειπαρθένου Μαρίας και την πατρική μας ευλογία.

Για την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Ο Πρόεδρος
+ Σεβαστιανός Ροσσολάτος

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, για συμπαράσταση στον Ουκρανικό λαο

You might be interested in …

Μήνυμα προς τους Ιερομονάχους, Μοναχούς και Μοναχές για το Έτος της Αφιερωμένης ζωής [2014]

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥΣ, ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΕΣ    ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ     Προς τους Ιερομονάχους, Μοναχούς και Μοναχές  της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα   Αγαπητές Αδελφές και αγαπητοί Αδελφοί που έχετε […]

Εγκύκλιος της Ι. Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος: Εορτασμός του Πάσχα «Μένοντας Σπίτι»

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αριθ. Πρωτ. 5281/20 Αθήνα, 6 Απριλίου 2020 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ «ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ» Προς τους ιερείς, μοναχούς, μοναχές και όλον τον ευλογημένο Λαό του Θεού Αγαπητοί μας,          Φέτος, μαζί με ένα […]