Blog

Τηλεδιάσκεψη των μελών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  των μελών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος  εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Πολιτεία, τους Επιστήμονες , του γιατρούς, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, και τους άλλους εργαζόμενους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μαζί με τους εθελοντές στα νοσοκομεία κατ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και απέδειξαν  ότι αξίζει κάθε θυσία προσκειμένου να προστατευτεί η ζωή του ανθρώπου.

Ευχαριστεί επίσης όλα τα μέλη της Εκκλησίας που έδειξαν υπομονή, κατανόηση και υπακοή στις οδηγίες της Εκκλησίας. Στερήθηκαν πολύτιμα πνευματικά αγαθά για να προστατεύσουν τη ζωή τους, διότι όταν δεν υπάρχει ζωή, τα άλλα αγαθά, όσο πολύτιμα και αν είναι  δεν χρησιμεύουν στον άνθρωπο.

Η Ιερά  Σύνοδος:

Ασχολήθηκε  με τρέχοντα  ποιμαντικά, διοικητικά , νομικά και λειτουργικά θέμα, που απασχολούν αυτή την περίοδο της Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα.

Ενημερώθηκε:

Για την πορεία της εκτύπωσης της ελληνικής μετάφρασης του Κώδικα του Κανονικού Διακαίου από το πολύγλωσσο τυπογραφείο του Βατικανού.

Για την πορεία της μετάφρασης της Ιεράς Ακολουθίας των Ωρών και ζήτησε από τους έχοντας την ευθύνη να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της μετάφρασης ώστε μέσα στο έτος 2021 να παραδοθεί στην Εκκλησία.

Αφού ολοκλήρωσε τη μελέτη των δέκα θεμάτων που προέβλεπε η ημερήσια διάταξη της τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε  να πραγματοποιήσει και μία άλλη αύριο το απόγευμα για τη μελέτη μοναδικού και σημαντικού θέματος.

Τήνος 2 Ιουνίου 2020

Από τη Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενο Άρθρο

Τηλεδιάσκεψη Αρχιερέων ρωμαϊκού τύπου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος προς τον Τούρκο Πρόεδρο

You might be interested in …

ΙΣΚΙΕ: Προσευχή για την Μοσούλη [2014]

Ιερά Σύνοδος  της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος           Προς το ευσεβές Πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος  Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές, Αυτές τις ημέρες που η ανθρωπότητα παρακολουθεί εντυπωσιασμένη όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, η […]

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επισκοπικής χειροτονίας του νέου Αρχιεπισκόπου Καθολικών […]

Τηλεδιάσκεψη Αρχιερέων ρωμαϊκού τύπου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 17.00, έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Ιεράς Συνόδου του Ρωμαϊκού […]