Blog

Ανακοινωθέν των εργασιών της τακτικής εαρινής I.Συνόδου [05-06-14]

Ανακοινωθέν των εργασιών της τακτικής εαρινής I.Συνόδου [2014]

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής Εαρινής Συνόδου.

 

 

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

 

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

 

Από τις 3 έως και τις 5 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τακτική εαρινή Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Οι εργασίες άρχισαν μετά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου. 

Στην αρχή των εργασιών οι Ιεράρχες υποδέχτηκαν με χαρά και αδελφικά αισθήματα τον εκλεγμένο νέο Επίσκοπο Σύρου Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης και του ευχήθηκαν την Ευλογία του Θεού Πατέρα και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος για να υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις και τα χαρίσματά του την Εκκλησία του Χριστού. 

Η Ιερά Σύνοδος: 

Ασχολήθηκε με όλα τα θέματα που προέβλεπε η ημερήσια διάταξη και πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις για τη συνέχιση των προσπαθειών της ανανέωσης των βιβλίων που χρησιμοποιούνται στα κατηχητικά κέντρα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. 

Συναντήθηκε: 

Με εκπροσώπους της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Ιταλίας και έγινε ενημέρωση των Ιεραρχών για το πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης ΕΛΠΙΣ1 και ΕΛΠΙΣ 2 όπως επίσης και για το πρόγραμμα αδελφοποίησης των εκκλησιαστικών επαρχιών της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος με Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Ευρώπης για μια κοινή προσφορά μαρτυρίας αγάπης μέσα από το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. 

Με το Νομικό Συμβούλιό της και καθόρισε τον τρόπο προώθησης των προτάσεών της προς την Κυβέρνηση διαφόρων θεμάτων που την απασχολούν και ιδιαίτερα το διαιωνίζον πρόβλημα της νομικής αναγνώρισης της Νομικής προσωπικότητας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Με τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα Σεβασμιότατο κ. EdwardJosephAdams με τον οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Έγινε επίσης και αναφορά σε κάποιες ανάρμοστες συμπεριφορές Ελλήνων Ορθοδόξων Μητροπολιτών προς το Σεβάσμιο πρόσωπο του Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου όπως επίσης και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. 

Η Ιερά Σύνοδος: 

 Δέχτηκε την επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θέλησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα σε σχέση με την Πολιτεία. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη (Α’ Θεσ/νίκης), Υπεύθυνο Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, τον Μάκη Λυκόπουλο, Υπεύθυνο Θεματικής Θρησκευμάτων και μέλη της ίδιας Θεματικής. 

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συζήτησαν με τους Ιεράρχες θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που απασχολούν την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα. 

Συνέταξε και θα αποστείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν, ζητώντας του να μην προχωρήσει στη μετατροπή του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας σε Ιερό Τέμενος, διότι αποτελεί ιστορικό Ναό της Χριστιανοσύνης. Την επιστολή αυτή η Ιερά Σύνοδος θα την κοινοποιήσει και στην ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. 

Η Ιεραρχία αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη φθινοπωρινή της τακτική Σύνοδο από τις 11-13 Νοεμβρίου στην Αθήνα. 

Αθήνα 5/6/2014

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΙΕ

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν των εργασιών της φθινοπωρινής I.Συνόδου [14-11-14]

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του σεβ. π.Σεβαστιανού για την περίοδο της Τεσσαρακοστής

You might be interested in …

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου, τελέστηκε η επισκοπική χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικού Τοποτηρητή  της […]

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για τον εορτασμό των Θεοφανείων

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Μετά τη αιφνίδια  απόφαση της Κυβέρνησης, να τροποποιήσει αρνητικά την ΚΥΑ με υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509) που προέβλεπε τον εορτασμό των Θεοφανείων με τη συμμετοχή […]

Ανακοινωθέν των εργασιών της φθινοπωρινής I.Συνόδου [14-11-14]

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ  ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ  Από τις 11 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής,  η τακτική φθινοπωρινή Σύνοδος της Καθολικής […]