Blog

Ανακοινωθέν της Γραμματείας Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. για την ολοκλήρωση των εργασιών της Έκτακτης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Έκτακτη Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος. Οι εργασίες έγιναν στην έδρα της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών, στον Νέο Κόσμο.

Η Ιεραρχία, εν όψει της προβλεπόμενης επίσκεψης του Προέδρου της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες, Εκλαμπροτάτου Καρδιναλίου κ. Leonardo Sandri στην Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα ετοίμασε συγκεκριμένη πρόταση για την επίσκεψη, ενώ συνεργάστηκε με τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα, Σεβασμιότατο π. Savio Hon Tai Fai και μαζί οριστικοποίησαν το πρόγραμμα του Εκλαμπροτάτου Καρδιναλίου, το οποίο προβλέπει:

Τρίτη 12 Νοεμβρίου: Επίσκεψη-Συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου πρωί: Εθιμοτυπικές Επισκέψεις

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου απόγευμα 6.30: Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στο οποίο θα λάβουν μέρος όλοι οι Ιεράρχες και ο Κλήρος της Αθήνας.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου: Επίσκεψη στην Ελληνική Καθολική Εξαρχία και στην Εξαρχία των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και Σάββατο 16 Νοεμβρίου: Επίσκεψη στην Εκκλησία της Σύρου και ενδεχομένως και στην Εκκλησία της Τήνου, αν εξυπηρετούν τα δρομολόγια των πλοίων.

Η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε σε συνεργασία τον Πρόεδρο της Κάριτας Ελλάς π. Αντώνιο Βουτσίνο και το νομικό της σύμβουλο κ. Δημήτριο Λεβαντή. Εξετάστηκε από κοινού η πρόταση του θεσμού για την αναθεώρηση του Καταστατικού της προκειμένου να ανταποκρίνεται καλύτερα στις νέες συνθήκες δράσης της.

Μετά από ενημερωτικό διάλογο, η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τις συγκεκριμένες προτάσεις για την αναθεώρηση του Καταστατικού της Κάριτας.

H Ιερά Σύνοδος πήρε νέες αποφάσεις για την προώθηση της εκτύπωσης της μετάφρασης στην ελληνική γλώσσα του Κώδικα Κανονικού Δικαίου.

Τέλος η Ιεραρχία αποφάσισε εκτός από την τακτική της Φθινοπωρινή Σύνοδο, η οποία προβλέπεται να γίνει από τις 11 έως και τις 15 προσεχούς Νοεμβρίου, να πραγματοποιήσει και Έκτακτη Σύνοδο από τις 17 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Από τη Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου της ΚΙΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Η Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος προς τον Αρχιεπίσκοπο των Παρισίων

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

You might be interested in …

Ανακοινωθέν της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Ιερά ΣύνοδοςΚαθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας Γραμματεία Ανακοινωθέν Από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 ως και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, στην Αθήνα, στην Ιερά […]

Ανακοινωθέν για την Αργία της Κυριακής [08-01-13]

Ιερά Σύνοδος   Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος    Πρωτ. 4442/13  Άνω Σύρος, 8 Ιανουαρίου 2013    ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ  Το τελευταίο διάστημα συζητείται ευρέως η πιθανότητα να καταργηθεί ή τουλάχιστο να μειωθεί αισθητά η αργία της Κυριακής.  Η Ιερά […]

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για τον εορτασμό των Θεοφανείων

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Μετά τη αιφνίδια  απόφαση της Κυβέρνησης, να τροποποιήσει αρνητικά την ΚΥΑ με υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509) που προέβλεπε τον εορτασμό των Θεοφανείων με τη συμμετοχή […]