Blog

Άρχισαν οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, άρχισαν στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων, οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Το πρωί της πρώτης ημέρας των εργασιών τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ/τάτου Ιωάννη Ρωμαίου Παυλόφσκι, Αποστολικού Νούντσιου στην Ελλάδα, μαζί με τους Συνοδικούς Πατέρες.

Στη συνέχεια οι Ιεράρχες συναντήθηκαν συνοδικώς με τον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, την αγάπη του και την προσευχή του για όλους τους Έλληνες, ιδιαιτέρως για τους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς των τελευταίων μηνών, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τρέχοντα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρωμαίος Ποντίφικας επισκέφτηκε ως τώρα δύο φορές τη χώρα μας. Την πρώτη φορά μετέβη στη Λέσβο (16 Απριλίου 2016) και τη δεύτερη φορά πραγματοποίησε επίσημο Αποστολικό Ταξίδι στην Ελλάδα σε Αθήνα και Λέσβο (4-6 Δεκεμβρίου 2021).

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, οι Ιεράρχες έχουν συναντήσεις με διάφορους θεσμούς της Εκκλησίας, επί πολλών θεμάτων, αναζητώντας λύσεις σε ζητήματα και χαράσσοντας την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα στην παρούσα ιστορική στιγμή και στο μέλλον.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής, 17 Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΚΙΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Έρανος Αγάπης για τους πυρόπληκτους

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

You might be interested in …

Ανακοινωθέν των εργασιών της φθινοπωρινής I.Συνόδου [14-11-14]

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ  ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ  Από τις 11 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής,  η τακτική φθινοπωρινή Σύνοδος της Καθολικής […]

Τηλεδιάσκεψη Αρχιερέων ρωμαϊκού τύπου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 17.00, έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Ιεράς Συνόδου του Ρωμαϊκού […]

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Από τις 12 έως και τις 13 Νοεμβρίου 2019 έγιναν στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, οι εργασίες της τακτικής  Συνόδου της […]