Blog

Η φθινοπωρινή Σύνοδος της Ιεραρχίας μας ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Από τις 14 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Πατέρων Καπουκίνων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, η φθινοπωρινή Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

 
 
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
84200 ΤΗΝΟΣ

                                                                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 Από τις 14 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Πατέρων Καπουκίνων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, η φθινοπωρινή Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

            Οι Ιεράρχες στη διάρκεια της Συνόδου:

 Έκαναν αξιολόγηση της προσκυνηματικής επισκέψεως στη Ρώμη  «ad limina apostolorum» (στους τάφους των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου),  η οποία κρίθηκε από όλους πολλή θετική.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, αλλά και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Κύριο, ο οποίος τους αξίωσε, για μία φορά ακόμη, να προσκυνήσουν στους τόπους του μαρτυρίου των Κορυφαίων Αποστόλων και να τελέσουν πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στις τέσσερεις Βασιλικές της Ρώμης: Του Αγίου Πέτρου, του Αγίου Παύλου, της Παναγίας της Μείζονος   και του Αγίου Ιωάννη στο Λατερανό.

Αισθάνθηκαν χαρά για την ατομική και συλλογική συνάντηση που είχαν με τον Πρώτο Επίσκοπο της Εκκλησίας, τον Πάπα Βενέδικτο 16ο και διαπίστωσαν την αγάπη του και την εκτίμησή του, όχι μόνο προς όλο το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και προς την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία, την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.

  Η Ιεραρχία κατά τη φθινοπωρινή της Σύνοδο συνεργάστηκε:

Με εκπροσώπους όλων των Μοναχικών Ταγμάτων, τα οποία  προσφέρουν τη διακονία τους στην Ελλάδα και μελέτησε μαζί τους το μέλλον των  κοινοτήτων τους και όλων των φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, μορφωτικών και ποιμαντικών έργων τους όπως επίσης και το πρόβλημα  των μοναχικών και ιερατικών κλήσεων.

Με εκπροσώπους του εφημεριακού καθολικού κλήρου  Ελλάδος  με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα τη διοργάνωση της τρίτης Σύναξης της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του 2007 και να μελετήσει το θέμα: «Εκκλησία – κοινότητα: οικογένεια η κατ’ οίκον Εκκλησία»

Με τον επιστημονικό εκπρόσωπο του γραφείου έρευνας κοινής γνώμης tns icap, στο οποίο είχε αναθέσει το έργο να μελετήσει τη σημερινή εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, ο οποίος  και παρουσίασε τα αποτελέσματα της δεύτερης και τελικής φάσης της εργασίας.

Με το νομικό συμβούλιο της, με το οποίο εξέτασε θέματα σχετικά με την νομική προσωπικότητα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Η Ιεραρχία ολοκλήρωσε τη μελέτη όλων των θεμάτων, τα οποία προέβλεπε η ημερήσια διάταξη και αποφάσισε να πραγματοποιήσει  έκτακτη Σύνοδο στην Αθήνα στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2007 και την τακτική της  εαρινή Σύνοδο στη Ρόδο από τις 8 έως και τις 11 Μαΐου 2007.                                                       

Αθήνα 17/11/2006

             ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Συγχαρητήρια επιστολή της Ι. Συνόδου Καθ. Ιεραρχίας Ελλάδος προς τον Μακαριώτατον κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινωθέν Εαρινής Ι. Συνόδου

You might be interested in …

Ανακοινωθέν για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδας Γραμματεία Ανακοινωθέν Από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 ως και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας, στην Αθήνα, στην […]

Άρχισαν οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, άρχισαν στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων, οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος. Το πρωί της πρώτης ημέρας των εργασιών τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος […]